Тркач на неделата – Душица Андоновска

#ТркачНаНеделата Што сте по професија и дали некогаш во животот сте се занимавале со спорт? По професија сум архитект, кога бев помала тренирав професионално одбојка 8 години но престанав кога се запишав на факултет така што спортот не ми е нешто ново. Кога и како ви дојде идејата да трчате на Виз Ер Скопски маратон?…

Тркач на неделата – Стефан Филиповски

#ТркачНаНеделата Што сте по професија и дали некогаш во животот сте се занимавале со спорт? Мојата Професионална определба е музиката, јас сум еден член од дуото или бендот Некст Тајм. Со спорт се занимавам од мали нозе тоа значи дека како дете ги поминав сите школи на градење како фудбалер, но за жал се откажав…

Тркач на неделата – Марина Домазетовска Саздовска

#ТркачНаНеделата Што сте по професија и дали некогаш во животот сте се занимавале со спорт? Работам маркертинг и односи со јавност, што е прилично креативна но и стресна работа. Трчањето е спортот на кој сум прилично посветена последниве три години и кој феномелано се вклопува со мојот секојдневен живот, помагајќи ми да се ослободам од…

Тркач на неделата – Давор Пехчевски

#ТркачНаНеделата Што сте по професија и дали некогаш во животот сте се занимавале со спорт? По професија сум индустриски дизајнер, но моментално сум вработен во проектантско-градежна компанија. Неколку пати поактивно сум се занимавал со тимски спортови и боречки вештини, но тоа никогаш не било на професионално или натпреварувачко ниво. Кога и како ви дојде идејата…

Тркач на неделата – Зорица Црношија

#ТркачНаНеделата Што сте по професија и дали некогаш во животот сте се занимавале со спорт? По професија сум филмски и телевизиски монтажер, но веќе 16 години работам во маркетинг агенцијата Публицис. Динамична, жива, креативна работа од која многу се учи. Паралелно, се зан имавам со трчање и вежбање, исклучиво рекреативно, за мој кеф и мое…