ВАЖНО! Доколку сте биле пријавени за трката на 5км во 2020 година, вашата пријава е автоматски префрлена за 2 октомври 2021 и не треба повтроно да се пријавувате.

Право на учество во трката на 5000 метри имаат сите државјани на Република Македонија и странски државјани, од двата пола, под следните услови:
- сите возрасти

Котизација за 5км
до 10 јули 2021 до 31 јули 2021  до 15 септември 2021
400 денари 450 денари 500 денари

НАПОМЕНА: Стартот на трката на 5км е во 17:00 часот на 2 октомври 2021

Содржина на стартен пакет:
- Маица со логото на трката, за пријави до 31 август 2021, оние кои што ќе се пријавата после овој датум не добиваат маица
- Стартен број со чип (за извршените регистрации до 10 септември 2021 на стартниот број ќе биде испечатено и вашето име од пријавата)
- 20 ЕУР вредносен ваучер од Wizz Air, кој ќе може да го добиете после 5 октомври 2021 доколку ги исполните условите (кликни тука за повеќе информации и условите за користење)
- Дигитален стартен пакет
- Освежување
- Онлајн диплома
- Осигурување од несреќен случај за време на траење на маратонот
- Подарок од партнерите на маратонот

Кликни тука за да се пријавиш за 5км

plava-linija

Напомена: Пријавата станува валидна после извршеното плаќање на котизацијата. Пријавувањето може да заврши и пред предвидениот рок (15 септември 2021) доколку бројката на планирани учесници биде пополнета или да се продолжи доколку не се пополни планираната бројка на учесници. Организаторот го задржува правото за промена на содржината на стартниот пакет.

Регистрацијата и онлајн уплатата ќе се реализира преку нашиот партнер Smart Race Club. По извршената онлајн уплата, на емаил адресата која е оставена при вашето пријавување, во рок од неколку минути ќе добиете порака за успешна пријава во која ќе биде наведен и вашиот стартен број. За уплати преку уплатница потврда за уплатата ќе добиете за неколку дена (во зависност кога ќе пристигне уплатата на нашата жиро сметка).

При процесот на регитрација ќе треба да ги прифатите условите за учество во трката. Ве молиме прочитајте ги внимателно.