Најчесто Поставувани Прашања за Виз Ер Скопски маратон 2020

Доколку постојат прашања кои не може да ги најдете тука, ве молиме испратете ги на info@skopskimaraton.com.mk и истите ќе ви бидат одговорени.

Не треба ништо да направите. Вашата регистрација важи и за новиот термин, 4 октомври 2020. Може да ја проверите стартната листа. Доколку не сте пријавени може да се пријавите, повеќе инфо на следниов линк
http://skopskimaraton.com.mk/prijavuvanje/
Пријавите се отворени до 15 септември 2020.
Не, не треба никаде да се обратите. Нови електронски пораки со конфирмација за новиот датум нема да испраќаме. За подигање на стартниот пакет доволен ви е првично испратениот имејл и документ за идентификација.
Логирајте се на www.smartrace.club со профилот со кој што се пријавиле за трката и ќе го проверите статусот на вашата регистрација. Доколку имате стартен број, тоа значи дека сте регистрирани за трката на 4 октомври 2020. Доколку немате стартен број, а сте извршиле уплата обратете ни се на info@skopskimaraton.com.mk и наведете го вашиот број на нарачка.
Доколку од било кои причини не сте во можност да учествувате на овој датум на трката за која што сте регистрирани, ви ги нудиме следниве опции:
1. Промена на постоечката регистрација на друго име за 4 октомври 2020 | кликни тука за упатство
2. Откажување на регистрацијата за 2020 и добивање на код за бесплатна регистрација за 2021 | кликни тука за упатство
3. Префрлање во виртуелна трка 2020, ова не важи за учесниците на 5км | кликни тука за упатство
Рокот за сите овие промени е 15 август 2020.
За жал, таква опција не постои. Кога сте се регистрирале за трката сте ги прифатиле и условите за учество на трката. Таму е наведено дека уплатените средства не се враќаат.
Логирајте се на www.smartrace.club со профилот со кој што сте се пријавиле за трката и потоа одберете Виз Ер Скопски маратон и едитирајте ја вашата пријава, и променети ги сите податоци со новото име на учесникот. Стартниот број останува ист.
кликни тука за упатство
Логирајте се на www.smartrace.club со профилот со кој сте се пријавиле за трката и потоа одберете Виз Ер Скопски маратон и едитирајте ја вашата пријава. Изберете дека сакате да го откажете учеството за 2020 и следете ги инструкциите. На крај откажаната регистрација ќе ви се појави во левото мени под “Одложени регистрации“. Бесплатниот код за регистрација во 2021 ќе биде видлив на ова место кога ќе биде отворена регистрацијата за 2021, за што ќе бидете известени на имејл.
кликни тука за упатство
Ако не можете физички да бидете присутни на 4 октомври, тогаш може да бидете дел од виртуелната трка на Виз Ер Скопски маратон. Виртуелна трка е трка која ја трчате сами на која било локација со кого било, а како доказ ќе треба да доставите запис од вашиот ГПС часовник или мобилна апликација за трчање.
На овој линк може да најдете повеќе информации за Виртуелната трка
Сите што ќе ја одберат оваа опција ќе добијат конкретни информации на имејл како ќе се одвива целиот процес, кој ќе трае од 1 септември до 4 октомври 2020.
кликни тука за упатство
Маратонот, полумаратонот и штафетниот маратон се дел од Виртуелните трки. Трката на 5 км нема да биде како опција за Виртуелна трка.
Да, може. Тој што го пријавил тимот може да ја префрли целата штафета во Виртуелна трка. Секој може да ги истрча должините според измената во тимот и сите посебно да бидат испратени, или еден или двајца члена може да ја истрчаат вкупната должина и тоа време ќе биде евидентирано како нивно тимско време.
Откога ќе заврши Виз Ер Скопскиот маратон, по 4 октомври, на сите учесници во Виртуелниот маратон кои ќе ги испратат своите резултати, преку пошта ќе им бидат испратени: медал, маица (ако следува), стартен број (за спомен) и Виз Ер ваучер (електронски). Бидејќи пратките ќе се испраќаат преку пошта, важно е при префрлање во Виртуелната трка точно да ги пополните вашите информации за адреса на живеење, ако веќе тоа претходно не сте го сториле.
Не. Виртуелната трка ќе има посебно рангирање за секоја трка. Резултатите постигнати на виртуелната трка се неофицијални и не влегуваат во официјалните листи на резултати.
Да, може. Треба да се логирате на www.smartrace.club со профилот со кој што сте се пријавиле за трката и потоа одберете Виз Ер Скопски маратон и едитирајте ја вашата пријава, односно сменете ја трката од полумаратон во маратон (или обратно).
Да, може да направите промена на учесниците на тимот. Треба да се логира тој што го пријавил тимот за штафетниот маратон на www.smartrace.club потоа одберете Виз Ер Скопски маратон едитирајте ја пријавата за да извршите промена на учесниците.
Маратонот, полумаратонот и штафетниот маратон стартуваат во 8.30 часот на 4 октомври 2020. Трката на 5км е одложена за 2021.
Да, рокот за регистрација е продолжен до 10 септември 2020. Повеќе инфо на следниов линк http://skopskimaraton.com.mk/prijavuvanje/
Доколку сте пријавени преку фирма и сакате да направите промена во вашата регистрација, тогаш ќе треба да се обратите до лицето во вашата фирма кое ја извршило регистрацијата за да ја направи промената со профилот, со кој и ве пријавил на www.smartrace.club