Виртуелен приказ на трките на Виз Ер Скопски маратон

 

симни ја мапата 

Движење на тркачите на трката на 5000 метри
Се стартува од улицата 11 Октомври потоа по Димитрие Чуповски, се врти лево кај ТЦ Палома Бјанка по Даме Груев, позади Собрание на Р.С.Македонија, кај крстоснцата со Градска Болница се врти десно и се трча право према Црвен Крст, кај Тутунски комбинат лево  се трча по Бул. Крушевска република, потоа се врти десно по Бул. 3-та Македонска Бригада, тука се трча до семафорот кај Димитар Влахов, каде се врти полукружно и се враќаат по Бул. 3-та Македонска Бригада па потоа се врти десно на ул. Никола Карев (позади ОУ 11 Октомври), после се врти лево и се трча во спротивната лента на Бул. Кузман Јосифовски Питу , се поминува покрај Веро се до семафорите после Народна Банка, кај раскрсницата на Бул. Кузман Јосифовски Питу со Бул. Кочо Рацин, каде тркачите вртат лево и трчаат на Бул. Кочо Рацин во правецот на движење, се до семафорите кај Црвен Крст каде вртат десно и трчаат по ул. 11 Октомври до целта, пред Собрание на Р.С,Македонија

Движење на тркачите на полумаратон, маратон и штафетен маратон.
Прв круг
Старт – Собрание на Р.С.Македонија – 11 Октомври - Димитрије Чуповски - Бул. Климент Охридски – Булевар Илинден – Љубљанска – Московска – Војвода Вацил Чакаралов (се врти полукружно на крај од улицата) – Митрополит Теодосиј Гологанов – Димитрије Чуповски – 11 Октомври – Булевар Крушевска Република – Булевар 3-та Македонска Бригада – Фрањо Клуз – Булевар Јане Сандански (се врти назад пред булевар Србија) – Булевар Јане Сандански – Фрањо Клуз – Булевар Крушевска Република – 11 Октомври – Собрание на Р.С.Македонија
Втор круг
Димитрије Чуповски – Булевар Климент Охридски – Булевар Илинден – Љубљанска – Московска – Војвода Вацил Чакаралов (се врти полукружно на крај од улицата) – Митрополит Теодосиј Гологанов – Димитрије Чуповски – 11 Октомври – Булевар Крушевска Република – Булевар 3-та Македонска Бригада – Фрањо Клуз – Булевар Јане Сандански (се врти назад пред булевар Србија) – Булевар Јане Сандански – Фрањо Клуз – Булевар Крушевска Република – 11 Октомври – Собрание на Р.С.Македонија
Маратонците и учесниците во Штафетниот Маратон - ЕУ за Спорт ја трчаат истата патека уште еден круг.