Станислав Ламбев од Бугарија во машка и Светлана Шепелава од Молдавија во женска конкуренција се победници на Скопскиот полумаратон 2007. Второто место кај мажите му припадна на Јарослав Мушински од Молдавија кој влезе заедно во целта со Ламбев, додека третото место го освои Абдурахман Шкодра од Косово.
Кај жените втортото и третото место им припадна на Лилиа Тозловану и Наталија Черхес, сонароднички на победничката Шепелева.
Покрај полумаратонската трка се одржаа и трки на 5000 метри за рекреативци и трка на 2000 метри за основни училишта.

Официјални Резултати од Полумаратонскиот натпревар на 21 километар


- Резултати Мажи 21 км.
- Резултати Жени 21 км.