Подигнувањето на стартните пакети за Виз Ер Скопски маратон 2022, ќе биде на 30 септември и 1 октомври, од 12 до 19 часот, локацијата ќе биде дополнително објавена.

При подигање на стартните пакети потребно е да се покаже потврдата која ви е испратена на емаил или документ за лична идентификација, лична карта или патна исправа за странските натпреварувачи. Без овие документи нема да може да се подигне стартниот пакет.

Исто така според актуелните мерки на владата на Р.С.Македонија за учество на настани, секој учесник на спортски настан на отворено, кој е на возраст над 18 години, мора да приложи на увид еден од следниве документи:
– сертификат/потврда за извршена имунизација од вирусот SARS-CoV-2, или
– сертификат/потврда за прележан КОВИД 19 во последните 180 дена, сметајки од денот на оздравувањето, или
– сертификат/потврда за негативен ПЦР/антиген ковид тест направен во последните 72 часа пред одржување на трката
Овие документи ќе се бараат при подигање на стартните пакети, доколку во меѓувреме не настанат промени на овие правила за што благовремено ќе известиме.

ВАЖНО! На денот на трката (2 октомври 2022) нема да се издаваат стартни пакети.