Конкурс за најдобра фотографија од Виз Eр Скопски маратон 2015

Categories: Events,Новости

foto-konkurs-baner-720x-340

По успешните фото конкурси од 2013 и 2014 и годинава продолжуваме со конкурсот за

најдобра фотографија од нашиот маратон.

Правилата се следни:

1. Пријавувањето на фотографии започнува на 11 мај во 8.30 часот а завршува на 12 мај

во 12 часот.

2. Секој учесник во конкурсот има право да пријави максимум 2 фотографии

3. Фотографиите се пријавуваат со испраќање на фотографија на

maratonfoto2015@gmail.com (ве молиме да наведете име и презиме на авторот/

авторката)

Испратени фотографии по емаил треба да бидат во JPG и да не се поголеми од 3 MB.

4. Сите пристигнати фотографии ќе влезат избор. Фотографиите кои жири комисијата

во состав: Кире Синадиновски, директор на Скопски маратон, Небојша Гелевски,

графички дизајнер, Владимир Секуловски, фотограф, КМФ на Македонија, ќе процени

дека не се во согласност со Скопскиот маратон нема да бидат земени предвид во

изборот.

5. Фотографиите мора да бидат исклучиво лично дело и не смеат да бидат преземени

од други автори или од интернет.

6. Со пријавување на фотографијата се согласувате организаторот (Виз Ер Скопски

маратон) да ја користи истата единствено за промоција на Скопскиот маратон, со

задолжителна референца за авторот на фотографијата. Скопски маратон не подлежи на

никаква финансиска или друг вид компензација за печатење или јавно прикажување на

истата.

7. Жири комисијата го задржува правото да побара оригинална фотографија доколку се

сомнева во веродостојноста на истата.

8. Жири комисијата ќе направи поширок избор на фотографии во периодот од 13 до 16

мај.

9. На 17 мај ќе биде објавен албум со фотографии што влегле во финалнииот избор за

најдобра фотографија, а наградените фотографии ќе бидат претставени на 20 мај 2014

година.

10. Најдобрите 3 фотографии според стручното жири на Скопски маратон ќе бидат

наградени со следниве награди:

1 место – Wizz Air авио билет во износ од 250 евра

2 место – Ваучер од D Sport – 6.000 денари

3 место – Ваучер од Medicus Help – 4.000 денари

Сите финалисти добиваат сертификат.

Ги очекуваме вашите фотографии 🙂

Спонзорирано од:

 

wizz Delta medicus