Променет режим на сообраќај на 1 октомври 2023

На 1 Октомври (недела) ќе се одржи Виз Ер Скопски Маратон и во периодот од 04.00 часот до 15.00 часот низ скопските улици ќе има привремен режим на сообраќај. Ве молиме даги почитувае поставените сообраќајни знаци и да ги користите алтернативните решенија за сообраќај. Затворени за сообрачај ќе бидат следниве улици, Димитрие Чуповски, дел од…

Ви ги претставуваме маиците за Виз Ер Скопски маратон 2022

Сите учесници на Виз Ер Скопскиот маратон 2022 кои ќе се пријават до 30 август 2022, во стартниот пакет ќе добијат и маица. За оние кои ќе се пријават после овој датум не следува маица во стартниот пакет. Ова е изгледот на маиците за овогодинешниот Виз Ер Скопски маратон МАРАТОН / ПОЛУМАРАТОН ШТАФЕТЕН МАРАТОН –…

Ви ги презентираме медалите за 2022 година

Ви го презентираме изгледот на медалите за Виз Ер Скопски маратон 2022 год. Учесниците во маратонската и полумаратонската трка на целта ќе ги добијат овие медали Учесниците во штафетниот маратон – ЕУ за спорт, на целта ќе ги добијат овие медали. Четирите медали на целта ќе ги довие тркачот кој е последна измена во тимот…

Започнува пријавувањето за 18-от Виз Ер Скопски маратон, 2 октомври 2022

Виз Ер Скопски маратон, за своето 18то издание, кое ќе се оддржи на 02.10.2022 (недела), веќе ги отвора вратите за пријавување на сите љубители на трчањето. Со сменетиот датум што веќе неколку години се оддржува во месец октомври, Виз Ер Скопски маратон е претпознатлив не само за тркачите од земјата, регионот и од целиот свет,…

Информација за учесниците на трката на 5км, истата се преместува од 2 на 3 октомври

Ве известуваме дека заради подобра организација на целиот настан, направивме промена на трката на 5км која беше планирана за 2-ри октомври истата да се одржи на 3ти октомври заедно со другите трки – маратон, полумаратон и штафетен маратон. Виз Ер Скопски Маратон 2021, традиционално со четирите трки, како и секоја година, така и оваа, ќе…

ВАЖНО! Нови правила за подигање на стартниот број на Виз Ер Скопски маратон 2021

Драги натпреварувачи, учесници на Виз Ер Скопски Маратон, Се надеваме дека сте во добро здравје и дека се подготвувате за трка. И оваа година, Виз Ер Скопскиот маратон ќе се одвива под посебни протоколи за заштита од Ковид – 19, а истовремено на сила се и новите владини одлуки, кои сме должни да ги спроведеме….

Започнува пријавувањето за 17-от Виз Ер Скопски Маратон 2021

Виз Ер Скопски Маратон 2021 ќе се одржи на 2ри и 3ти октомври, а почнувајќи од денес, 29 јуни 2021 година, од 10:00 часот официјално започнува пријавувањето на учесниците, кое ќе биде отворено до 15 септември 2021 година, односно до пополнување на предвидениот број на учесници. 2ри октомври, оваа година ќе биде резервиран за трката…

16-то издание на Виз Ер Скопски маратон се одложува за 4 октомври 2020

Иако подготовките на организацијата на маратонот со нашите покровители, партнери и спонзори траат во текот на целата година, иако Вие тркачите исто како и ние се спремате за вашата омилена трка, сепак некои работи не можеме да ги контролираме во одредени ситуации но веруваме дека на крај сите ќе излеземе победници и дека заеднички ќе…

Виз Ер Скопски маратон стана дел од Abbott World Marathon Majors Wanda Age Group World Championships

Со задоволство ви го најавуваме партнерство помеѓу Abbott World Marathon Majors Wanda Age Group World Championships и Виз Ер Скопски Маратон 2020 како една од квалификационите трки за следната серија. Со ова Виз Ер Скопски Маратон 2020 станува квалификациска трка за Светското Првенство во маратон за старосни категории во 2021! За што се работи? Abbott World…